Czekolada poprawia odporność!

Czekolada poprawia odporność!

Flawonidy - te magiczne związki bioaktywne mają działanie przeciwzapalne, przeciwnowotorowe i detoksykujące. Jest jeden haczyk - musimy wcinać czekoladę, która zawiera co najmniej 70 proc. kakao!
Autor: zdjęcie ilustracyjne/ Pixabay.com
Rozwiń
 Czekolada zmniejsza ryzyko zawału serca!

Czekolada zmniejsza ryzyko zawału serca!

Po wypiciu czekolady, płytki krwi są mniej aktywne i wykazują mniejszą tendencję do zlepiania się. To oznacza, że czekolada zapobiega zakrzepom i zmniejsza ryzyko zawału serca!
Autor: zdjęcie ilustracyjne/ Pixabay.com
Rozwiń
Czekolada odmładza!

Czekolada odmładza!

Fani gorzkiej czekolady będą młodzi dłużej! Kiedy kolejna kostka czekolady rozpływa się w Twoich ustach, poziom przeciwutleniaczy w krwi wzrasta o blisko 20 procent!
Autor: zdjęcie ilustracyjne/ Pixabay.com
Rozwiń
Czekolada poprawia pamięć!

Czekolada poprawia pamięć!

Czekolada składa się głównie z ziaren kakaowca. Kakao zawiera fenyloalanine, która poprawia ukrwienie mózgu i jednocześnie pobudza go do pracy! Efekt będzie podwójny, jeśli przegryziemy czekoladę witaminą C, którą znajdzemy m.in. w pietruszce czy owocach.
Autor: zdjęcie ilustracyjne/ Pixabay.com
Rozwiń
 Czekolada hamuje stany depresyjne!

Czekolada hamuje stany depresyjne!

Czekolada zawiera w sobie... narkotyk miłości! Tak nazywana jest fenylotylamina, którą naturalnie wydzielają mózgi osób zakochanych. Ten związek jest odpowiedzialny za poczucie szczęścia. A jeśli nie możemy wytworzyć go naturalnie, warto aplikować solidną dawkę doustnie razem z duuużym kawałkiem czekolady!
Autor: zdjęcie ilustracyjne/ Pixabay.com
Rozwiń
Czekolada hamuje kaszel!

Czekolada hamuje kaszel!

Zamiast syropu na kaszel - czekolada! Tym razem warto wyróżnić właściwości teobrominy znajdującej się w kakao. Związek powoduje zwiększenie średnicy oskrzeli i jednocześnie usprawnia przepływ powietrza.
Autor: zdjęcie ilustracyjne/ Pixabay.com
Rozwiń
Czekolada poprawia pamięć!

Czekolada poprawia pamięć!

Czekolada składa się głównie z ziaren kakaowca. Kakao zawiera fenyloalanine, która poprawia ukrwienie mózgu i jednocześnie pobudza go do pracy! Efekt będzie podwójny, jeśli przegryziemy czekoladę witaminą C, którą znajdzemy m.in. w pietruszce czy owocach.
Autor: zdjęcie ilustracyjne/ Pixabay.com
Rozwiń
Powrót
Czekolada poprawia odporność!
 Czekolada zmniejsza ryzyko zawału serca!
Czekolada odmładza!
Czekolada poprawia pamięć!
 Czekolada hamuje stany depresyjne!
Czekolada hamuje kaszel!
Czekolada poprawia pamięć!
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email