Czekolada poprawia odporność!

Czekolada poprawia odporność!

Flawonidy - te magiczne związki bioaktywne mają działanie przeciwzapalne, przeciwnowotorowe i detoksykujące. Jest jeden haczyk - musimy wcinać czekoladę, która zawiera co najmniej 70 proc. kakao!
Źródło: zdjęcie ilustracyjne
Rozwiń
 Czekolada zmniejsza ryzyko zawału serca!

Czekolada zmniejsza ryzyko zawału serca!

Po wypiciu czekolady, płytki krwi są mniej aktywne i wykazują mniejszą tendencję do zlepiania się. To oznacza, że czekolada zapobiega zakrzepom i zmniejsza ryzyko zawału serca!
Źródło: zdjęcie ilustracyjne
Rozwiń
Czekolada odmładza!

Czekolada odmładza!

Fani gorzkiej czekolady będą młodzi dłużej! Kiedy kolejna kostka czekolady rozpływa się w Twoich ustach, poziom przeciwutleniaczy w krwi wzrasta o blisko 20 procent!
Źródło: zdjęcie ilustracyjne
Rozwiń
Czekolada poprawia pamięć!

Czekolada poprawia pamięć!

Czekolada składa się głównie z ziaren kakaowca. Kakao zawiera fenyloalanine, która poprawia ukrwienie mózgu i jednocześnie pobudza go do pracy! Efekt będzie podwójny, jeśli przegryziemy czekoladę witaminą C, którą znajdzemy m.in. w pietruszce czy owocach.
Źródło: zdjęcie ilustracyjne
Rozwiń
 Czekolada hamuje stany depresyjne!

Czekolada hamuje stany depresyjne!

Czekolada zawiera w sobie... narkotyk miłości! Tak nazywana jest fenylotylamina, którą naturalnie wydzielają mózgi osób zakochanych. Ten związek jest odpowiedzialny za poczucie szczęścia. A jeśli nie możemy wytworzyć go naturalnie, warto aplikować solidną dawkę doustnie razem z duuużym kawałkiem czekolady!
Źródło: zdjęcie ilustracyjne
Rozwiń
Czekolada hamuje kaszel!

Czekolada hamuje kaszel!

Zamiast syropu na kaszel - czekolada! Tym razem warto wyróżnić właściwości teobrominy znajdującej się w kakao. Związek powoduje zwiększenie średnicy oskrzeli i jednocześnie usprawnia przepływ powietrza.
Źródło: zdjęcie ilustracyjne
Rozwiń
Czekolada poprawia pamięć!

Czekolada poprawia pamięć!

Czekolada składa się głównie z ziaren kakaowca. Kakao zawiera fenyloalanine, która poprawia ukrwienie mózgu i jednocześnie pobudza go do pracy! Efekt będzie podwójny, jeśli przegryziemy czekoladę witaminą C, którą znajdzemy m.in. w pietruszce czy owocach.
Źródło: zdjęcie ilustracyjne
Rozwiń
Powrót
Czekolada poprawia odporność!
 Czekolada zmniejsza ryzyko zawału serca!
Czekolada odmładza!
Czekolada poprawia pamięć!
 Czekolada hamuje stany depresyjne!
Czekolada hamuje kaszel!
Czekolada poprawia pamięć!
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email